Μαρτίου 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Προληπτική ανάκληση Κουρκουμά















Αθήνα 11 Σεπτεμβρίου 2020
 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προληπτική ανάκληση Κουρκουμά

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του συντονισμένου από την Ευρωπαϊκή επιτροπή προγράμματος για την γνησιότητα/ αυθεντικότητα  των μπαχαρικών/αρτυμάτων, προέβη σε δειγματοληψία κουρκουμά, με την εμπορική ονομασία “Macao/Κουρκουμάς”, των 50 γραμμαρίων, με στοιχεία: L1901, ανάλωση κατά προτίμηση 12/2021, προέλευσης Ινδίας, που εισάγεται μέσω  Βουλγαρίας και συσκευάζεται από την εταιρεία “Κιοσόγλου  Αντώνιος και Σια Ο.Ε– MAKAO”.

Μετά την εργαστηριακή εξέταση του δείγματος από το Κοινό Κέντρο Ερευνών (Joint Research Centre) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  διαπιστώθηκε ότι το δείγμα “ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ”  εμφανίζεται να είναι νοθευμένο και να περιέχει σε υψηλές συγκεντρώσεις τα βαρέα μέταλλα  Μόλυβδο, Χρώμιο και Υδράργυρο.

Μετά από σχετικό έλεγχο στην αναφερόμενη επιχείρηση, προέκυψε ότι πέραν της ελεγχθείσας συσκευασίας των 50 γραμμαρίων, από την αρχική ποσότητα πρώτης ύλης, που εισήχθη από την εταιρία, είχαν συσκευαστεί και διατεθεί στην κατανάλωση συσκευασίες των 50, 500 και 5000 γραμμαρίων με στοιχεία L 1902 (των 50 γρ.), L 010919 και L 021019 (500 γρ.) και L 010819 (5.000 γρ).

Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων από την αγορά.

Οι έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ  είναι σε εξέλιξη.

Στη βάση της αρχής της προφύλαξης καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα, φωτογραφίες των οποίων παρατίθενται κατωτέρω, να μην τα καταναλώσουν.








Παίξτε στο wazamba casino και κερδίστε καλά χρήματα. Κάντε αυτό και σίγουρα θα σας αρέσει!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
 
ΑΛΛΑ ΝΕΑ