Μαϊος 08, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

ΕFSA: Δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου δήλωσης σχετικά με την ειδική διαδικασία που αφορά στα τεχνικά δεδομένα, τα οποία χρησιμοποιούνται στην αξιολόγηση της έκθεσης των ενζύμων τροφίμων

 
 

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA’s Food Ingredients and Packaging unit) έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο δήλωσης επί της ειδικής διαδικασίας που αφορά στα τεχνικά δεδομένα, τα οποία χρησιμοποιούνται στην αξιολόγηση της έκθεσης των ενζύμων τροφίμων. Αυτό το έγγραφο περιγράφει τις διαδικασίες παραγωγής τροφίμων και τους τεχνικούς παράγοντες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της διατροφικής έκθεσης σε ένζυμα τροφίμων. Ισχύει για αιτήσεις για έγκριση ενζύμων τροφίμων που υποβάλλονται δυνάμει του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1332/2008.

Τα ενδιαφερόμενα μέρη καλούνται να υποβάλουν τις παρατηρήσεις τους έως τις 9 Μαΐου 2023. Κατά την υποβολή των σχολίων, πρέπει να γίνεται ειδική αναφορά στους αριθμούς γραμμής και σελίδας στους οποίους αναφέρονται τα σχόλια.

Εκτός από το κύριο κείμενο, η ανωτέρω δήλωση περιέχει 31 παραρτήματα σε αρχεία excel. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν σχόλια σε ψηφιακή μορφή. Όταν το κάνουν αυτό, τα ενδιαφερόμενα μέρη θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσουν το κελί ή τα κελιά, ακολουθούμενα από το σχόλιο ή σχόλια με επεξήγηση.

Εκτός από τη χρήση της ψηφιακής φόρμας, μπορούν να υποβληθούν επιπλέον δεδομένα ή αρχεία για την υποστήριξη των σχολίων χρησιμοποιώντας τη σχετική λειτουργία στην ψηφιακή μορφή.

  • υποβάλλονται έως την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης.
  • έχουν οριστικοποιηθεί (σχόλια σε κατάσταση «προσχέδιο» δεν θα γίνονται δεκτά).
  • παρουσιάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες και τη σχετική λειτουργία στο εργαλείο (σχόλια που αποστέλλονται μέσω email δεν θα είναι αποδεκτά).

Δεν θα εξεταστούν τυχόν σχόλια που περιέχουν, προσωπικές κατηγορίες, άσχετες ή προσβλητικές δηλώσεις ή υλικό.

Συνεισφορές που έχουν εξασφαλίσει πνευματικά δικαιώματα: Τα άτομα ή οι οργανισμοί που συμμετέχουν σε δημόσια διαβούλευση της EFSA είναι υπεύθυνα για τη διασφάλιση ότι κατέχουν όλα τα απαραίτητα δικαιώματα για τις υποβολές τους και την επακόλουθη δημοσίευσή τους από την EFSA. Τα σχόλια θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα, λαμβάνοντας υπόψη την πολιτική διαφάνειας και την πρακτική της EFSA για δημοσίευση όλων των υποβολών. Σε περίπτωση που η υποβολή αναπαράγει περιεχόμενο τρίτων με τη μορφή διαγραμμάτων, γραφημάτων ή εικόνων, οι απαιτούμενες προηγούμενες άδειες του κατόχου ή των κατόχων δικαιωμάτων θα πρέπει να έχουν ληφθεί από τον συμμετέχοντα στη δημόσια διαβούλευση.

Δημοσίευση συνεισφορών: Τα σχόλια τρίτων μερών θα δημοσιοποιούνται στην αρχική τους μορφή χωρίς καθυστέρηση μετά την ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης και ενδέχεται να επαναχρησιμοποιηθούν από την EFSA σε διαφορετικό πλαίσιο. Το αποτέλεσμα της διαβούλευσης θα δημοσιοποιηθεί σε συνδυασμό με τη δημοσίευση του σχετικού επιστημονικού συμπεράσματος. Οι συνεισφορές που υποβάλλονται από άτομα με προσωπική ιδιότητα θα δημοσιεύονται αναφέροντας το όνομα και το οικογενειακό όνομα του συγγραφέα, εκτός εάν ο ερωτώμενος έχει ζητήσει την ανωνυμία του. Οι συνεισφορές που υποβάλλονται για λογαριασμό ενός οργανισμού θα αποδοθούν στον εν λόγω οργανισμό. Σε περίπτωση που ζητηθεί η ανωνυμία, ο αιτών πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν είναι αναγνωρίσιμος είτε από τυχόν σχόλια που έγιναν στην απάντηση είτε από οποιοδήποτε συνημμένο αρχείο. Τα σχόλια και τα συνημμένα αρχεία δημοσιεύονται στην αρχική τους μορφή χωρίς περαιτέρω επεξεργασία και η EFSA δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι τα άτομα μπορεί να ταυτοποιηθούν από αυτά, ακόμη και σε περίπτωση που ζήτησαν την ανωνυμία τους. Πληροφορίες σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων είναι διαθέσιμες στη Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και τη διαδικασία της διαβούλευσης και το σύνδεσμο υποβολής σχολίων θα βρείτε μέσω του συνδέσμου:

Public Consultation: (europa.eu)

Ενημερωτική συνεδρία σχετική με τη δημόσια διαβούλευση

Μια ενημερωτική συνεδρία σχετική με τη δημόσια διαβούλευση διοργανώνεται στις Βρυξέλλες στις 18 Απριλίου από τις 09:00 έως τις 18:00 (CET). Για εγγραφή, ανατρέξτε στην ειδική ιστοσελίδα:

https://www.efsa.europa.eu/en/events/info-session-input-data-development-food-enzyme-intake-model-feim

EFSA
 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 36 ΤΟΥ ΚΑΝ. (ΕΚ) 178/2002
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ EFSA
 
VIDEOS - INFOGRAPHICS