Μαϊος 08, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

EFSA -Έναρξη επικοινωνιακής εκστρατείας «Κάνοντας επιλογή τροφίμων με εμπιστοσύνη», #EUChooseSafeFood






Η  Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει προβεί στην επίσημη έναρξη της πολυετούς επικοινωνιακής εκστρατείας πολλών εταίρων με τίτλο:
 
«Κάνοντας επιλογή τροφίμων με εμπιστοσύνη»,  #EUChooseSafeFood  
 
Ο ιστότοπος πρόσβασης στο υλικό της εκστρατείας είναι διαθέσιμος  σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ και περιλαμβάνει περιεχόμενο που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με 9 κράτη  στόχους με τα οποία συνεργάζεται φέτος η EFSA  (AT, ES, HR, HU, IT, LV, PL, PT, SK).
 
H εκστρατεία περιλαμβάνει 3 φάσεις, εκ των οποίων η 1η φάση  (Ιούλιος-Αύγουστος) έχει ως στόχο την  αύξηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για την επιστήμη πίσω από την ασφάλεια των τροφίμων στην ΕΕ, η 2η φάση (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος) την ενεργοποίηση της κριτικής σκέψης των πολιτών σε σχέση με τις καθημερινές επιλογές διατροφής τους και η 3η φάση (Νοέμβριος) την αλληλεπίδραση και την εμπλοκή, εμπνέοντας το κοινό της ΕΕ  να δημιουργήσει οπτικό περιεχόμενο στα κοινωνικά του μέσα.
Οι δραστηριότητες προβολής και προώθησης της επικοινωνιακής εκστρατείας θα ξεκινήσουν τώρα σε ένα ευρύ φάσμα καναλιών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, βασισμένες σε μεγάλο βαθμό στα δημιουργικά υλικά (βίντεο και γραφικά) που έχουν δημιουργηθεί για την καμπάνια. Για παράδειγμα, κάθε κράτος στόχος έχει αναπτύξει συγκεκριμένα σχέδια δραστηριοτήτων που στοχεύουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα ενδιαφερόμενα μέρη και το ευρύ κοινό. Από τον Σεπτέμβριο και μετά η EFSA θα ξεκινήσει επίσης μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια επί πληρωμή σε διαδικτυακά και κοινωνικά μέσα.
 
H ελληνική έκδοση του ιστοτόπου της επικοινωνιακής εκστρατείας είναι προσβάσιμη  μέσω του συνδέσμου:
 
 
Στον ανωτέρω ιστότοπο υπάρχει επικοινωνιακή εργαλειοθήκη  που περιλαμβάνει όλο το δημιουργικό υλικό και πληροφορίες σε διαφορετικές γλώσσες. Η εργαλειοθήκη  θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα το επόμενο χρονικό διάστημα.