Μαϊος 08, 2024

Username *
Password *
Remember Me

Ανακοίνωση διεξαγωγής συνέλευσης της EFSA για την ερευνητική κοινότητα «Risk Assessment Research Assembly (RARA)», Βερολίνο 7 Δεκεμβρίου 2022

Μετά τo πρόσφατο  συνέδριο  “ONE conference” , η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA)  διοργανώνει τη συνέλευση για την ερευνητική κοινότητα με τίτλο :  «Risk Assessment Research Assembly (RARA

Η συνέλευση της ερευνητικής κοινότητας  θα πραγματοποιηθεί  στο Βερολίνο στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Προθεσμία εγγραφής είναι η 24η Οκτωβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες μέσω του συνδέσμου : at this link.

Για να ενισχύσει την ευθυγράμμιση μεταξύ εθνικής και κοινοτικής χρηματοδότησης για την έρευνα, η EFSA συγκεντρώνει χρηματοδότες, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων/πολιτικών και κορυφαίους ερευνητές για την ασφάλεια των τροφίμων για να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο τα ερευνητικά αποτελέσματα μπορούν να υποστηρίξουν την ρυθμιστική επιστήμη (Regulatory Science) και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Πράσινης Συμφωνίας (Sustainable Development Goals and the Green Deal).

Η ερευνητική κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να διατυπώσει τη γνώμη της σχετικά με τις μελλοντικές κατευθύνσεις στη δημόσια χρηματοδότηση και την έρευνα στην αξιολόγηση κινδύνου για την ασφάλεια των τροφίμων, τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο ΕΕ. Αυτή θα είναι η δεύτερη Ερευνητική Συνέλευση Αξιολόγησης Κινδύνων (RARA) μετά την εναρκτήρια εκδήλωση το 2018.

Το συνέδριο απευθύνεται σε επιστημονικούς εμπειρογνώμονες, ερευνητές, χρηματοδότες έρευνας, υπεύθυνους λήψης αποφάσεων/πολιτικών, άτομα που ενδιαφέρονται για ερευνητικά προγράμματα όπως το Horizon Europe και εθνικούς και παγκόσμιους φορείς τροφίμων.

Πρόγραμμα

Η μονοήμερη εκδήλωση θα φιλοξενήσει πολλές συνεδριάσεις ολομέλειας, παρέχοντας διεθνείς προοπτικές και συζητήσεις σε πάνελ, καθώς και τρεις παράλληλες ενδιάμεσες συνεδρίες που θα επιτρέψουν σε βάθος συζήτηση και αλληλεπίδραση. Το αναλυτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μέσω του συνδέσμου: here.