Μαϊος 19, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

EFSA: Προσκλήσεις για εμπειρογνώμονες στην EFSA





Προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στην EFSA

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει δημοσιεύσει δύο προσκλήσεις για εμπειρογνώμονες που θα παράσχουν επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στο έργο της.
Η EFSA σκοπεύει να καταρτίσει έναν κατάλογο ατόμων (φυσικών προσώπων) με επιστημονική εμπειρογνωμοσύνη, για να βοηθήσει στην εκτέλεση προπαρασκευαστικών εργασιών σε διάφορους τομείς. Το παραδοθέν προπαρασκευαστικό έργο θα επανεξετάζεται στη συνέχεια από το προσωπικό της EFSA ή / και ειδικούς εμπειρογνώμονες για τη χρήση του σε επιστημονικές γνωμοδοτήσεις ή πορίσματα της EFSA.
Η μία πρόσκληση περιλαμβάνει διάφορα επιστημονικά πεδία για επιστημονική και τεχνική υποστήριξη, ήτοι στους τομείς της αξιολόγησης της υγείας των ζώων και της ευζωίας, των βιολογικών κινδύνων, των χημικών επιμολυντών, των φυτοπροστατευτικών ουσιών, της υγείας των φυτών, των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, των πρόσθετων στα τρόφιμα, των υλικών σε επαφή με τρόφιμα, των ενζύμων των τροφίμων, των πρόσθετων στις ζωοτροφές, των νέων τροφίμων και της διατροφής.
Πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στον σύνδεσμο
Η δεύτερη πρόσκληση αφορά σε επιστημονική και τεχνική υποστήριξη στον τομέα των νέων τροφίμων και πηγών θρεπτικών συστατικών
Και οι δύο προσκλήσεις είναι ανοιχτές (δεν υπάρχει προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων).
Τα κριτήρια επιλεξιμότητας αναφέρονται στις σχετικές προσκλήσεις. Συγκεκριμένα, οι αιτούντες πρέπει να είναι πολίτες κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ή χώρας της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) ή υποψήφιας χώρας για ένταξη στην ΕΕ. Εμπειρογνώμονες από τρίτες χώρες μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση και θα ληφθούν υπόψη, εάν το απαιτούμενο επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης ενδέχεται να μην βρεθεί μεταξύ υπηκόων της ΕΕ, ΕΖΕΣ ή των υποψηφίων χωρών για ένταξη στην ΕΕ.
Για περαιτέρω υποστήριξη ή ερωτήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο e-mail:recruitment@efsa.europa.eu
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
 
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ/ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ
 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
 
ΑΛΛΑ ΝΕΑ